Followers

Sponsored Advertisement

.

PETUA KURUS DAN ATASI SEMBELIT CARA BARAT

Petua ni Norzi cnp dari #Petua. Terbaik untuk di cuba mereka yang nak kurus dengan cara yang sihat. Semua bahan yang terbaik. Kurma makanan sunnah.  Terima kasih empunya resepi!

Bahan Bahan untuk kurus dan atasi sembelit dengan cara yang mudah dan murah
Bahan Bahan untuk kurus dan atasi sembelit dengan cara yang mudah dan murah



Petua ni saya dapat kt blog mat salleh. sy try amal mmg ok sgt2 la..sy amal minum malam. sy minum pkl 7 pstu mmg kenyang smpi tido. sembelit mmg dah xde lansung.. susu pun xde masalah..bnyk je utk baby. yg best tu perut rasa kenyang je amal ni...ada bnyk resepi lain tp sy share yg ni dulu la... sapa nak share silakan. sy halalkan ye..
.
a). rasa pun sedap manis+masam skt. nak minum 2 gelas pn ok je ni
b). Ni bahan2 untuk 1 serving ye. means untuk sekali minum

1 biji epal hijau
2 biji kurma
1 sdt serbuk Kayu Manis Ceylon
1 gelas susu (sy pilih susu berkrim tu sebab rasa lemak lagi sedap hehe. nak lagi bagus pilih yang low-fat punya) 


*Saya amal kan Kayu Manis Ceylon tu sebab khasiat dia yang lagi baik dari kayu manis biasa. Dari segi rasa, Aryan Kayu Manis Ceylon ni kurang rasa rempah dia dan lebih manis & sedap sbb gred paling tinggi.

c). Cara buat dia senang je. Potong buah kurma & epal tu kecik2. jangan buang kulit epal ye sbb kandungan Flavonoid yg ada kat kulit tu bagus utk pelihara jantung dan elakkan stroke.

Masukkan susu & buah2 yg dipotong tadi. Nak lagi sedap boleh masukkan ais. Cuma dlm ni sy tak masukkan ais. Then masukkan Kayu Manis Ceylon td.

Blender sampai halus semua bahan tu. JANGAN TAPIS tau. Minum semua sekali

d). Dah siap. Bole amal stp hari. Buncit2 lps mengandung pn dah kurang bila slalu amal ni hihi..

NI khasiat yg sy baca kat website dia :
  • Kayu manis ceylon mengawal paras glukosa & dan mengawal penyimpanan lemak 
  • Kandungan karbohidrat & kombinasi serat tinggi mampu beri rasa kenyang lebih lama
  • Singkirkan toksin dari badan
  • Atasi sembelit & usus tersumbat
  • Bole mencegah masalah perut dan usus
-------------------------------------

Kepada yang ingin mencuba, harap dapat memulakan dan lakukan dengan istiqamah. Semoga membantu :)


kurus mudah resepi murah dan cepat berkesan

Khalisah gembira dapat minum susu. 










“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...